Razpis za bivanje in ustvarjanje v rezidenci v Ljubljani 2016 – 2017

Razpis za bivanje in ustvarjanje v rezidenci v Ljubljani

Fundacija Rudi Šeligo skladno s svojim programom objavlja razpis za sofinanciranje bivanja v stanovanjski rezidenci v Ljubljani.

Rezidenca se nahaja v središču Ljubljane, v znamenitem objektu  “Kozolec”, katerega je zasnoval arhitekt Edo Mihevc in predstavlja enega pomembnejših objektov arhitekture 20. stoletja v Sloveniji in katerega pravi vzrok gradnje ostaja še vedno neznan.

Namensko uporabo rezidence za razpisani program fundacije omogoča njen ustanovitelj, arhitekt Aleš Šeligo.

Bivanje v rezidenci je namenjeno izseljenim Slovencem ali tudi že njihovim potomcem, ki so bili primorani zapustiti domovino iz ekonomskih, političnih ali drugih razlogov in imajo za seboj kvalitetno ljubiteljsko ali profesionalno umetniško kariero.

Termini bivanja so možni med 1.10 – 31.3. , v trajanju najmanj dva tedna. V rezidenci lahko istočasno biva do 6 oseb, stroške bivanja pa sofinancira Fundacija Rudi Šeligo.

Izbrani kandidati ali skupine morajo v času bivanja v rezidenci razviti določen umetniški projekt, ki bo s svojo vsebino izražal slovensko kulturo in umetnost, kot eno od temeljnih vezi do matične države.

Dodatne informacije in prijave so možne na spletnem naslovu fundacije info@rudiseligo.si, prijave so možne do zapolnitve terminov.